Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Mariánské Lázně - V něděli krátce po jedné hodině po poledni přijali hasiči oznámení, že kabinková lanovka v Mariánských Lázních se zastavila ve chvíli, kdy v obou skupinkách kabinek bylo celkem osmnáct cestujících. Podle obsluhy lanovky nebylo možné s lanovkou již jakkoliv manipulovat.

Na záchranu osob tak byly vyslána čtyři družstva hasičů lezců, a to ze stanic Mariánské Lázně, Cheb, Karlovy Vary a Tachov. K tomu ještě dvě jednotky hasičů z Drmoulu a Plané. Zároveň na místě pomáhali místní policisté a strážníci městské policie. Jedna skupinka kabin se šesti cestujícími se zasekla u horní nástupní stanice lanovky, druhá skupina kabin se dvanácti osobami pak u dolní nástupní stanice lanovky. Lezci podle nacvičených postupů zahájili záchranu, jednotlivě na laně spouštěli v záchranném prostředku všechny cestující. Od oznámení na tísňovou linku byl za jednu hodinu a dvacet minut zachráněný i poslední cestující z lanovky. Všechny osoby byly zkontrolovány, zda není nikdo zraněný, to se nepotvrdilo. Příčinu zatavení lanovky si zjišťuje provozovatel.

FOTO

 

Foto: HZS Karlovarského kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru