Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže a pětatřicetileté ženy z Karlovarska, které obvinili ze spáchání přečinu neoprávněného podnikání. 

"Obviněný muž si měl od měsíce září roku 2022 do března roku 2023 nasmlouvat několik zakázek týkajících se stavebních a bouracích prací v Karlovarském kraji. Jednačtyřicetiletý muž si měl nejméně ve čtyřech případech s poškozenými sjednat schůzku, na které s nimi uzavřel ústní a následně písemnou dohodu. Od poškozených osob měl následně dostat finanční hotovost. Po odvedení části prací měl ale přestat komunikovat a domluvené stavební práce nedokončil. Na všech schůzkách měla muže doprovázet pětatřicetiletá žena, která s poškozenými také jednala. Dále měla obviněnému muži poskytnout bankovní účet, na který byly zasílány finanční prostředky. Ty poté měla sama, nebo v přítomnosti jednačtyřicetiletého muže vybírat. Žena si ale měla být vědoma, že její druh není nikde zaměstnán a následně mu také poskytla identifikační číslo osoby a jméno firmy, které však není živnostenským oprávněním opravňujícím vykonávat činnost jako je provádění staveb," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Svým jednáním měli způsobit škodu přibližně 3 miliony korun. 

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let.  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru