Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Ačkoliv to venku na sníh rozhodně nevypadá, již nyní probíhají v našem regionu přípravy na zimní sezónu. Stejně jako v minulých letech poskytne i v tomto roce Karlovarský kraj dotace na budování a údržbu veřejných zimních tras a na pořízení potřebné strojové techniky. Celkem na tyto účely uvolní ze svého rozpočtu více než 4 miliony korun.

Na rozvoj a údržbu veřejných zimních tras bylo letos vyčleněno 2,5 milionu korun. O příspěvek mohly standardně žádat jak obce, mikroregiony, příspěvkové organizace zřízené krajem a obcemi, tak i spolky, nadace a jiné právnické osoby. „Skrze vyhlašovaný dotační titul se snažíme podporovat organizace, které zajišťují údržbu veřejných zimních tras v regionu a které se zároveň zasazují o jejich další rozvoj a propagaci. Je nutno připomenout, že práce na trasách probíhají celoročně. Nejde tak jen o zimní údržbu, ale také o letní, kdy je potřeba jednotlivé úseky sekat, čistit od napadaných dřevin a podobně. Na trasy vyráží nejenom lyžaři, ale často také pěší turisté. Celkem jsme letos obdrželi 15 žádostí o dotace, přičemž žádnou jsme nemuseli vyřadit. Prostředky obdrží například obecně prospěšná společnost První Krušnohorská nebo města Boží Dar, Jáchymov, Horní Blatná, Abertamy, Krásno, Březová u Sokolova či Mariánské Lázně,“ upřesnil radní pro oblast regionálního rozvoje a projektového řízení Patrik Pizinger.

Třetím rokem vyhlašuje Karlovarský kraj také dotační program, z něhož je možné čerpat prostředky na pořízení strojové techniky sloužící k údržbě veřejných zimních tras. „Pod slovem strojová technika je míněna například sněžná rolba, sněžný skútr nebo čtyřkolka. Prostředky lze ale využít i na nákup technického příslušenství a servis stávajícího vybavení. Letos jsme měli pro žadatele v rozpočtu připraveny 3 miliony, ale jejich požadavky byly výrazně nižší. Posuzovali jsme celkem 6 žádostí o dotace v hodnotě přesahující 1,8 milionu korun. Podporu získá například LK Slovan Karlovy Vary nebo SKI NORDIC MARIÁNSKÉ LÁZNĚ,“ doplnil Patrik Pizinger.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru