Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - O tom, že vedení Karlovarského kraje není lhostejná bezpečnostní situace ve městech a obcích v regionu, svědčí fakt, že poskytuje individuální dotace na zřízení městské nebo obecní policie. V minulosti takto podpořil vznik městské policie v Lokti, nyní se s žádostí o finanční podporu přihlásilo také města Kraslice a obec Bukovany.     

„Podporu těchto žádostí považuji za samozřejmou, protože zřízení městské či obecní policie znamená pro samotná města a obce vysoké náklady, které mohou velmi zásadně ovlivnit jejich další rozvoj. Zároveň ale přináší obyvatelům daných oblastí větší pocit bezpečí, strážníci dokáží přímo v místě dohlížet na dodržování veřejného pořádku a velmi rychle a pružně řešit případné problémy, což považuji za nesporné pozitivum. V Kraslicích již městská policie funguje od nového roku, nyní nás ale město požádalo o finance nejen na podporu její existence, ale také na pořízení výstroje, výzbroje a vybavení služebny. Obec Bukovany pak pořádalo o finance na zřízení obecní policie,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.       

Vedení města Kraslice přiměly ke zřízení městské policie zejména množící se připomínky ze strany občanů k veřejnému pořádku a ke snižujícímu se pocitu bezpečí ve městě. V Kraslicích tak 1. 1. 2024 vzniklo pracoviště městské policie s obsazeností 5 strážníků. Protože vznik městské policie představuje zásah do městského rozpočtu, požádalo město o dotaci Karlovarský kraj, který městu přispěje částkou ve výši 300 tisíc korun.     

„O situaci v Bukovanech jsme jednali s vedením obce již v rámci našich cest po kraji. Právě tam nám také pan starosta nastínil své záměry o zřízení obecní policie. V Bukovanech se totiž dlouhodobě potýkají s nárůstem počtu nepřizpůsobivých občanů, se znečišťováním obce, zakládáním černých skládek, rušením nočního klidu, nárůstem přestupkových řízení a dalšími problémy s nedodržováním obecně závazných vyhlášek. S těmito potížemi může být obecní policie efektivně nápomocna,“ doplnil hejtman Petr Kulhánek. Karlovarský kraj poskytne obci v rámci individuální dotace finance ve výši 300 tisíc korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru