Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili podezření ze spáchání přečinů nebezpečného vyhrožování, nebezpečného pronásledování a porušování domovní svobody sedmdesátiletému muži z Karlových Varů. 

"Podezřelý muž měl od ledna letošního roku neustále prostřednictvím telefonních hovorů, SMS zpráv a zpráv z jedné chatovací aplikace kontaktovat svou bývalou sedmdesátiletou manželku. V několika případech měl také vyhledávat osobní kontakt, když na ženu čekal v místě jejího bydliště, kde měl stát před domem, zvonit na zvonek a přemlouvat ženu, aby ho pustila dovnitř. Na začátku července letošního roku měl nejméně ve třech případech překonat oplocení zahrady, kde následně neoprávněně setrvával i přes nesouhlas sedmdesátileté ženy," popsal jednání seniora policejní mluvčí Jan Bílek.

V neděli 11. srpna letošního roku v dopoledních hodinách opět neoprávněně setrvával na zahradě u domu poškozené ženy, která ho na pozemek nejprve vpustila z důvodu odjetí s osobním automobilem.  Poté ho vyzvala, aby pozemek opustil, přičemž tak neučinil, vzal své bývalé manželce mobilní telefon a schoval ho do garáže. "V ten samý den, kolem devatenácté hodiny měl ženu jedoucí v osobním automobilu pronásledovat v osobním motorovém vozidle, přičemž na ní měl gestikulovat, ať zastaví. Když zastavila, měl jí začat klepat na okénko a dožadoval se osobního kontaktu. Následně tuto věc žena oznámila na tísňovou linku policie," dodal mluvčí.

Policisté se případem začali zabývat a muže se jim do několika málo minut podařilo zadržet. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru