Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj tradičně začíná připravovat jízdní řády autobusových linek, kterými bude v roce 2025 zajišťována dopravní obslužnost na území našeho regionu. V rámci toho vyzval Koordinátor IDS Karlovarského kraje obce ke spolupráci a k zaslání případných podnětů na úpravu jízdních řádů.

Protože příprava jízdních řádů je spoluprací většího počtu subjektů, schvalování probíhá ve správním řízení, které má své zákonem stanovené lhůty, a rozsah dopravní obslužnosti území kraje následně prochází schvalovacím procesem krajské samosprávy, požádal koordinátor, aby obce své podněty zaslaly nejpozději do 13. září 2024. Případné připomínky k současným autobusovým jízdním řádům by pak měly obsahovat níže uvedené údaje:

  • číslo linky, spoje, čas odjezdu z konkrétní zastávky;
  • den jízdy - např. jízdy v pracovní dny, v sobotu, v neděli, denně;
  • důvod cesty - do zaměstnání (začátek a konec směny, místo), k lékaři, do školy (začátek a konec vyučování), nahodile podle potřeby, sezónní cestování;
  • odkud a kam vede trasa jízdy a kolika osob se připomínka týká.


Aktuální platné jízdní řády linek, které jsou provozovány dopravci v Karlovarském kraji, si lze prohlédnout a v případě potřeby stáhnout na internetovém portálu Celostátního informačního systému o jízdních řádech na adrese http://www.portal.idos.cz/ po zadání názvu obce, zastávky, nebo čísla linky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru