Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský zpracoval dokument s názvem Koncepce rozvoje cestovního ruchu, lázeňství a památek zapsaných na Seznamu světového dědictví UNESCO v Karlovarském kraji 2024-2030. Ten představuje vizi budoucího stavu, priority a konkrétní opatření pro podporu oblastí vyplívajících ze samotného názvu dokumentu.  

„Koncepce je střednědobým dokumentem, který stanovuje určitý výchozí rámec pro rozvoj kraje a poskytuje i určitou podporu při rozhodování obcí, měst, organizací, destinačního managementu, podnikatelských subjektů a dalších aktérů v regionu. Za zásadní považuji část nazvanou jako „Potenciál cestovního ruchu a lázeňství“, protože právě ta analyzuje aktuální stav území kraje a jeho potenciál možného budoucího rozvoje,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast cestovního ruchu, lázeňství a UNESCO Vojtěch Franta.

Na tvorbě spolupracoval Karlovarský kraj prostřednictvím širší pracovní skupiny spolu se společností KPMG. V rámci práce na dokumentu proběhlo dotazníkové šetření a hloubkové rozhovory s aktéry v území. Koncepce se věnuje třem stěžejním tématům, kterými jsou cestovní ruch, lázeňství a památky zapsané na Seznam světového dědictví UNESCO. Jejím cílem je právě tato nosná témata rozvíjet, a to ve vzájemné synergii ve prospěch rozvoje celého Karlovarského kraje. 

Koncepce je dostupná na webových stránkách kraje. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru