Foto: Martin Polák
Karlovy Vary

Chodov -  Ztížený průjezd, někde dokonce zcela zablokovaný přístup zaparkovaným autem k domu nebo nepřehledná křižovatka. Na to vše narazili chodovští hasiči při poslední ze svých kondičních jízd, kdy monitorují průjezd městem.

Tento týden se zaměřili na lokalitu v okolí ulici Lipová, Hlavní, Polní, Revoluční a Boženy Němcové. Právě v posledně jmenované ulici je nově k dispozici parkoviště pro zhruba čtyři desítky míst. A dalších více než sto míst se staví v ulici U Koupaliště.

Právě nová parkovací místa jsou jeden z důvodů, proč městská policie přitvrdí v oblasti nesprávného parkování. „Chceme předem upozornit veřejnost na to, že se městská policie v Chodově s otevřením nového parkoviště v ulici Boženy Němcové více zaměří na špatné parkování v ulici Hlavní, zejména pak na výjezd z ulice Boženy Němcové a dále na průběh zákazu stání podél bývalého obchodního domu Družstevník, kde vozidlo hasičů projelo jen s velkými obtížemi,“ zdůraznil velitel chodovské městské policie Antonín Kortus.

Dodal, že městská policie si je vědoma nedostatečné kapacity parkovacích míst ve městě a proto  byla v průběhu rekonstrukce parkoviště u PENNY marketu v případě špatného parkování do jisté míry tolerantní.

„Rekonstrukce však skončila, přibylo parkoviště v ulici Boženy Němcové a režim by se tak měl vrátit do původních kolejí. Je důležité, aby byla zaručena především průjezdnost pro vozidla Integrovaného záchranného systému (IZS) a Chotesu, protože zejména pro IZS platí, že pokud neprojedou, nemusí se k vám v případě nutnosti dostat včas,“ upozorňuje chodovskou veřejnost Antonín Kortus s tím, že špatně parkující motoristé mohou počítat s postihem, a to buď s pokutou či přímo odtažením vozidla.

S ním souhlasí také velitel hasičů v Chodově Jiří Kiss. Dodal, že neprůjezdné ulice při zásahu jsou skutečnou komplikací a hasiči tak prochází stresem. „Jsou to pro nás zcela zbytečné a nepříjemné situace, kvůli kterým přicházíme o cenné minuty. Zdržení na cestě k zásahu může mít závažné až tragické následky,“ doplnil velitel Kiss.

Naposledy řešili chodovští hasiči a strážníci auta blokující silnici v průběhu prázdnin, kdy se nemohli dostat k zásahu na Bílé vodě, kde potřeboval pomoc vyčerpaný plavec.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru