Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Na programu zářijového zasedání Zastupitelstva Karlovarského kraje bylo schválení prvního balíku dotačních programů pro příští rok. O podporu se budou moci ucházet žadatelé z oblasti kultury, vzdělávání a sportu. Příjem žádostí bude spuštěn během měsíce října.

„Stejně jako vloni jsme i letos na zářijovém zasedání zastupitelstva schvalovali dotační programy z priority jedna. Jedná se o tituly, které jsou velmi oblíbené a často u nich bojujeme s vyššími požadavky žadatelů, než jsme schopni uspokojit. Pozitivní zprávou ale je, že se nám u některých podařilo navýšit alokaci a třeba v případě programu na podporu infrastruktury památek zapsaných na seznam UNESCO je to až o 2 miliony korun. Ačkoliv se jedná o pravidelně vyhlašované programy, chtěl bych i přesto požádat, aby žadatelé věnovali pozornost jejich pravidlům. Například častou chybou u programu na podporu údržby a obnovy sportovních zařízení je nesprávné rozlišení investičních a neinvestičních výdajů. U programu na podporu sportovních akcí se pak zase setkáváme s tím, že akce mají rozpočet nižší než stanovených 300 tisíc korun,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek, který má v gesci oblast správy majetku a investic.

Celkový objem finančních prostředků, které mají žadatelé v rámci 9 schválených dotačních programů k dispozici, je 93 milionů korun. Kromě již zmíněného programu věnovanému památkám UNESCO byla alokace navýšena také u programu na podporu sportovní infrastruktury profesionálního sportu a u programu na podporu sportovních aktivit. Veškeré potřebné informace o dotačních programech najdou zájemci na webu Karlovarského kraje v záložce „Dotace“, kde budou pravidla jednotlivých dotačních titulů již brzy vyvěšena.

 

Přehled schválených dotačních programů včetně termínu příjmu žádostí:

  • Program na podporu kulturních aktivit (15. 10. – 22.  10. 2024)
  • Program na obnovu a nové využití kulturních památek, památkově hodnotných objektů a movitých věcí (15. 10. – 22. 10. 2024)
  • Program na podporu infrastruktury památek zapsaných na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO (15. 10. – 22. 10. 2024)
  • Program na podporu vzdělávání dětí a mládeže v kultuře (15. 10. – 22. 10. 2024)
  • Program na podporu sportovní infrastruktury profesionálního sportu (23. 10. – 30. 10. 2024)
  • Program na podporu sportovních akcí (23. 10. – 30. 10. 2024)
  • Program na podporu sportovních aktivit (23. 10. – 30. 10. 2024)
  • Program na podporu údržby a obnovy sportovních zařízení (23. 10. – 30. 10. 2024)
  • Program na podporu vrcholového sportu (23. 10. – 30. 10. 2024)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru