Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Necelých 150 tisíc korun získají další dva žadatelé z Programu na realizaci opatření na ochranu před povodněmi v územích ohrožených povodněmi. Radní odsouhlasili podporu městu Jáchymov na zpracování digitálního povodňového plánu a městysu Svatava na pořízení potřebného vybavení, které jej bude chránit před ničivým vodním živlem.

Cílem každoročně vypisovaného dotačního programu je ochránit majetek sloužící k veřejnému zájmu, majetek zajišťující základní funkce obcí, jako jsou například školy, zdravotní střediska, obecní úřady, technická infrastruktura, a objekty určené k trvalému bydlení. „V rozpočtu Karlovarského kraje jsme pro tento rok měli na tyto účely vyčleněno celkem 1,5 milionu korun. Nyní jsme podpořili třetí a zároveň poslední část žádostí, a to částkou 149 582 korun. Prostředky v programu tak byly zcela vyčerpány a o další příspěvky bude možné žádat zase příští rok,“ uvedl náměstek hejtmana Karel Jakobec, jenž má na starosti oblast životního prostředí.

Na jeden projekt bylo možné získat dotaci ve výši až 250 tisíc korun. Město Jáchymov v současné době nedisponuje žádným platným povodňovým plánem. K dispozici mají místní pouze neaktuální a zcela nepoužitelný plán z roku 1999. S pomocí dotace od kraje tak bude zpracován zcela nový digitální povodňový plán města, který bude propojen i s digitálními povodňovými plány Ostrova a kraje. Zároveň bude také v online verzi plně přístupný občanům. Městys Svatava pak obdržené finanční prostředky od kraje využije na pořízení chybějícího vybavení potřebného k ochraně před povodněmi, jako jsou ponorná kalová čerpadla a hadice včetně koncovek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru