Ilustrační foto
Karlovy Vary

Cheb - Občané, kteří se obracejí na Městskou policii v Chebu, se nově po zavolání na tísňovou linku 156 setkají s automatem. Ten jim umožní zvolit, zda chtějí nahlásit událost Městské policii v Chebu nebo v Mariánských Lázních.

Pokud někdo v chebském okrese vytočil 156, byl automaticky přepojen do Chebu. To se týkalo i obyvatel a návštěvníků Mariánských Lázní. Naši strážníci následně museli hlášení zdlouhavě předávat kolegům do Mariánských Lázní, což zpomalovalo reakci na události a blokovalo linku pro další případy.

„Každoročně jsme přijímali několik desítek oznámení z Mariánských Lázní, která jsme museli následně tamějším kolegům předávat,“ potvrdil Pavel Janošťák, ředitel Městské policie Cheb.

Díky novému systému budou mít občané nyní při volání na linku 156 možnost zvolit, kam chtějí událost nahlásit. Prostřednictvím automatu uvedou, zda chtějí volat na Městskou policii Cheb (volba číslo 1) nebo na Městskou policii Mariánské Lázně (volba číslo 2).

„Jsme rádi, že můžeme díky spolupráci s kolegy z Mariánských Lázní a společností O2 Czech Republic, která linku 156 provozuje, přispět ke zlepšení poskytovaných služeb. Tato úprava zefektivní naši práci a zároveň nebude docházet k zatěžování linky případy, které přísluší jinam,“ dodal Janošťák.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru