Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinů výtržnictví a nedovoleného ozbrojování.

"Obviněný šestadvacetiletý muž měl mít dlouhodobé spory s osmačtyřicetiletým mužem. Tyto spory spolu oba již několikrát v minulosti řešili. V sobotu 7. září letošního roku kolem 19. hodiny na sebe měli oba muži narazit před garážemi v Karlových Varech. Šestadvacetiletý muž měl vzít do ruky plynovou zbraň značky Manurhin na gumové projektily, kterou chtěl osmačtyřicetiletého muže pouze vystrašit při opětovném řešení sporů z minulosti. Se zbraní měl přistoupit k vozidlu, ve kterém seděl osmačtyřicetiletý muž, kterého měl vyzvat, aby z automobilu vystoupil. Ten tak neučinil a naopak začal na obviněného muže pokřikovat a mobilním telefonem si jeho jednání nahrávat. Šestadvacetiletý muž měl na muže stále sedícího v autě otevřených okénkem plivnout a poté otevřít dveře od řidiče. Osmačtyřicetiletý muž z automobilu vystoupil a následně mělo dojít ke slovnímu konfliktu, který vyvrcholil tím, že šestadvacetiletý muž na osmačtyřicetiletého muže několikrát vystřelil z plynové pistole. Zasáhnout ho měl vždy ho horní části těla," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Osmačtyřicetiletý muž byl se svým zraněním převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován.

Přesto, že šestadvacetiletý muž není držitelem zbrojního průkazu, a tudíž není oprávněn k nabývání takových zbraní, tak si opatřil a následně přechovával jednak plynovou zbraň značky Manurhin na gumové projektily a jednak signální pistoli, kdy obě tyto zbraně patří do kategorie B, které podléhají povolení.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí šestadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru