Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Chebsko - Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

Obviněný muž měl v pondělí 3. června letošního roku přijít v nočních hodinách k jednomu z domů v Chebu a pomocí přinesených štípacích kleští demontovat a následně odcizit bezpečnostní kameru, která byla ukotvena na stožáru veřejného osvětlení. O šest dní později měl vniknout v jiném domě do tzv. „kočárkárny“ a z té nakonec odcizit elektrokolo.

"Ve svém počínání měl muž pokračovat v září. Nejdříve měl vstoupit do prádelny v Chebu a násilím poničit uzamčené mincovníky k pračkám, ze kterých měl odcizit finanční hotovost. Toto jednání měl v samoobslužné prádelně v Chebu poté ještě dvakrát opakovat. Vždy poničil mincovník a odcizil z něho peníze," popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Kromě toho měl ještě překonat oplocení jednoho z objektů v Chebu a následně ze zdi vytrhnout čtyři bezpečnostní kamery. Tím poškodil zdivo a omítku. Poté vnikl do objektu, ze kterého odcizil téměř vše, co mu přišlo pod ruku, konkrétně vzal prodlužovací kabely, různé pracovní nářadí či svazek klíčů.

"Tímto svým jednáním způsobil celkovou škodu zhruba 200 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky," dodal mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru