Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Před prázdninami vyhlásil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek výtvarnou soutěž pro děti na téma „Karlovarsky kraj – můj domov“. Úkolem výtvarníků bylo zamyslet se nad tím, odkud pocházejí, co je pro jejich okolí specifické a na co jsou případně hrdí nebo naopak. Soutěž slavila u dětí úspěch, přihlášeno bylo přes 250 prací, což je nejvíce za celou desetiletou historii soutěže. Autoři těch nejlepších si včera z rukou hejtmana a ředitele Galerie umění Karlovy Vary Jana Samce převzali hodnotné dary v podobě mobilních telefonů, tabletů, bezdrátových sluchátek a poukazů na výtvarný workshop. Udělena byla i čestná ocenění.

Jedná se o soutěž, kterou Karlovarský kraj vyhlašuje pravidelně každý rok. Vždycky je to na jiné téma, přičemž letos bylo cílem podpořit u dětí pocit sounáležitosti s místem, kde žijí, tedy s Karlovarským krajem, a zároveň od nich získat jedinečný pohled na domov, v němž vyrůstají. „Každý máme to své doma. Byla proto radost sledovat, s jakým nadšením se děti zhostily zadaného tématu a jak dokázaly své myšlenky přenést na papír. A byť mohly být ve svém pohledu kritické, z obrázku jasně vyzařovalo, že mají Karlovarský kraj skutečně rády,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Soutěžilo se celkem ve dvou věkových kategoriích. První byla určena pro děti ve věku od 6 do 10 let, do druhé se pak mohli hlásit starší výtvarníci ve věku od 11 do 15 let. Fantazii se rozhodně meze nekladly, proto bylo zcela na nich, jakou si zvolí výtvarnou techniku. V odborné porotě zasedli stejně jako v minulých letech ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec a vedoucí výtvarného oboru na Základní umělecké škole Antonína Dvořáka Karlovy Vary Ivana Sedláčková. „Ačkoliv jsme včera odměnili šest nejnadanějších soutěžících, odborná porota ještě v každé kategorii vybrala dvě díla, jejich autoři získali čestná ocenění. Poděkování si ale bezesporu zaslouží všechny děti, co se do soutěže přihlásily,“ doplnil hejtman Petr Kulhánek.

O tom, že je náš kraj plný nadaných malých výtvarníků, se veřejnost může přesvědčit na doprovodné výstavě ve vestibulu budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje. Odborná porota na ní vybrala 20 nejlepších prací z celé soutěže. Kromě těch vítězných zde nechybí ani díla od Nikoly Lošťákové, Daniela Áče, Simony Trnavské, Anežky Popovičové, Oty Gini, Josefa Krče, Davida Hasanova, Kateřiny Stainerové, Jana Sicherta, Alexe Tulise, Elišky Michaely Tumpachové a Alexy Dörflerové. Výstava bude v prostorách úřadu k vidění až do 18. října.

Výsledky soutěže:


Kategorie: 6 – 10 let

  • 1. místo – Anna Švajcrová
  • 2. místo – Jon Kasapolli
  • 3. místo – Adéla Oříšková
  • Čestné ocenění – Zoja Uhrinová
     

Kategorie: 11 – 15 let

  • 1. místo – Jan Kareš
  • 2. místo – Olena Kovalchuk
  • 3. místo – Tereza Michálková
  • Čestné ocenění – Tomáš Vorlíček

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru