Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V minulém týdnu se vydal na pomoc do zaplavených oblastí Moravskoslezského kraje odřad čítající více než tři desítky hasičů z Karlovarského kraje, potřebnou techniku a vybavení. Ve středu v pozdních odpoledních hodinách se všichni účastníci vrátili zpět na své základny do Karlových Varů a Ostrova. Ještě před rozchodem se konal slavnostní nástup s poděkováním a předáním darů ze strany ředitele Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Oldřicha Volfa, hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka a starosty města Ostrov Lukáše Lercha. 

„Všem hasičů, kteří jeli zachraňovat životy, patří obrovské díky. Z ohlasů přímo ze zasaženého území jsem zaznamenal, že naši hasiči zanechali velmi pozitivní a nesmazatelnou stopu. Tento odřad byl totiž naprosto unikátní v tom, že byl nasazen do první linie, a to přímo na záchranu zdraví a životů obyvatel zasažených povodněmi. Účastníci odřadu se tak stali nepostradatelným prvkem v celé záchranné operaci v Moravskoslezském kraji. Za mě patří všem hasičům velké poděkování, uznání, úcta a hluboce se jim klaním,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Dle slov ředitele Hasičského záchranného sboru Oldřicha Volfa se v historii sboru jednalo o zcela mimořádný odřad, protože žádný z dosavadních, který byl vyslán na pomoc, nezachránil tolik lidských životů jako právě tento. Jednalo se o záchranu 248 osob. Připomněl také zúročení náročného výcviku a ujistil zúčastněné hasiče, že byli vybráni pro účast na této akci jako elitní skupina. Nikdo z hasičů vyslaných HZS KVK nebyl během zásahů zraněn.
 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru