Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V prostorách Císařských lázní byla ve středu 18. září slavnostně pokřtěna kniha „Císařské lázně v Karlových Varech“. Autorem téměř třísetstránkové publikace je známý regionální historik Lubomír Zeman a kolektiv. Mezi kmotry nově vydaného titulu nechyběl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek a radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.

„Kolektiv autorů pod vedením Lubomíra Zemana připravil reprezentativní publikaci, v níž je zúročeno několikaleté studium objektu Císařských lázní, které patří k největším a umělecky nejbohatším lázeňským domům u nás. Kromě dějin a stavebního vývoje objektu je zde popsán i náročný proces obnovy včetně nových nálezů. Čtenáři se tak podrobně seznámí nejen s hodnotou této jedinečné památky, ale dozví se i užitečné informace o jejím novém využití. Součástí knihy je také bohatý obrazový materiál. Kniha vychází v nákladu 1 500 kusů a k dostání bude v Císařských lázních,“ uvedla radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.

Nová publikace Císařské lázně v Karlových Varech navazuje na publikaci Vřídelní kolonáda v Karlových Varech vydanou v roce 2022 v edici Kulturní dědictví Karlovarského kraje. Cílem edice je informovat širokou i odbornou veřejnost o kulturně historických hodnotách a představit významné památky a památkově hodnotné objekty našeho regionu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru