Foto: FCB Karlovarská krajská nemocnice
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Dnes proběhlo předání 20 kusů monitorů dechu BABYSENSE 1 Pro v celkové hodnotě 60.000 Kč na Dětské oddělení Nemocnice Karlovy Vary, které zajistila Nadace Křižovatka.  Tyto důležité přístroje byly pořízeny díky finanční podpoře společností WITTE ACCES TECHNOLOGY, Mattoni 1873 a Kukal & Uhlíř a budou sledovat novorozence a hospitalizovaná miminka nejen na šestinedělí a dětském oddělení, ale i na novorozenecké JIP. Tyto špičkový přístroje pomohou zajistit bezpečný spánek našim nejmenším pacientům a klid jejich rodičům.    

Díky tomu můžeme ještě lépe předejít náhlým situacím, které by mohly ohrozit zdraví novorozenců. Během prvního roku života dítěte totiž může dojít k nepravidelnému dýchání nebo dokonce k zástavě dechu. Zpomalení nebo zástavu dechu může způsobit jak Syndrom náhlého úmrtí kojenců (SIDS), tak nachlazení, vysoké horečky či jiný chorobný stav.

Primář oddělení MUDr. Zdeněk Vaněk vyjádřil upřímné poděkování za tento cenný dar, který přispěje k bezpečí těch nejmenších pacientů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru