Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Celkem 39 žáků ze 6 gymnázií, které zřizuje Karlovarský kraj, se zapojí v letošním školním roce do prestižního programu Centra pro talentovanou mládež (CTM). Rada kraje na tyto účely uvolnila 627 tisíc korun. Schválená podpora pokryje 100 procent nákladů spojených s účastí v kurzech.

Program CTM Online nabízí žákům vysoce kvalitní online lekce s profesionálními instruktory. Škála kurzů je poměrně pestrá, zahrnuje témata od historie, matematiky, programování až po psychologii či globální studia. Instruktoři poskytují studujícím i individuální zpětnou vazbu a pečlivě sledují jejich potřeby a rozvoj. Kurzy jsou rozděleny podle obtížnosti, přičemž úspěšní absolventi nejnáročnějších kurzů budou plně připraveni na složení mezinárodních Advanced Placement (AP) zkoušek. Tyto zkoušky pak mohou žákům výrazně pomoci při přijímacím řízení na vysoké školy jak v České republice, tak v zahraničí.

„Program CTM Online představuje jedinečnou příležitost, jak mohou žáci z našich škol získat znalosti a dovednosti, které jim pomohou uspět nejen v dalším studiu, ale i v budoucím profesním životě. Mezi školy, jejichž žáci se do programu zapojili, patří Gymnázium Aš, Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, Gymnázium Cheb, První české gymnázium v Karlových Varech, Gymnázium Ostrov a Gymnázium Sokolov,“ upřesnil radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Karlovarského kraje Jindřich Čermák.

Karlovarský kraj dlouhodobě usiluje o zlepšení kvality vzdělávání v regionu a podpora programu CTM Online je dalším krokem na této cestě. Pilotní spolupráce kraje s CTM proběhla již v loňském školním roce, kdy bylo do programu zapojeno 27 žáků ze 6 středních škol. Program úspěšně dokončilo 70 procent žáků, a to s výbornými výsledky. Na základě těchto pozitivních zkušeností se vedení kraje rozhodlo pokračovat v podpoře studentů i v letošním roce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru