Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V uplynulých dnech většinu území České republiky zasáhly rozsáhlé a ničivé záplavy po vytrvalém dešti. Na situaci zareagovalo Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje uspořádáním materiální sbírky, do které se zapojili policisté i občanští zaměstnanci. Během čtyř dnů bylo vybráno to nejpotřebnější, co je v zasaženým oblastech v současné době potřeba. Ve sbírce totiž nechybělo několik desítek pracovního nářadí, hygienické potřeby, jednorázové pracovní oděvy a rukavice, dezinfekce a čistící prostředky, instantní pokrmy či balená voda.

Nasbíraný materiál byl v pátek těsně po poledni odvezen z Karlových Varů několika dodávkami do nejvíce postižené oblasti v České republice, konkrétně do Ostravy, Nového Jičína a Bruntálu, kde bude následně přerozdělen potřebným do různých měst a obcí v Moravskoslezském kraji.

Do rychle uspořádané sbírky se zapojili téměř všichni z Krajského ředitelství Karlovarského kraje. „Velice mě těší, že se opět ukázalo, že v těžkých chvílích dokážeme nezištně pomáhat tam, kde je zrovna potřeba. Materiální sbírka byla uspořádána rychle a trvala pouze pár dní, přesto se vybrala spousta potřebného a za to bych chtěl všem svých kolegům, kteří se do sbírky zapojili, poděkovat. Každá pomoc, která putuje do zasažených oblastí je nesmírně důležitá,“ uvedl ke sbírce plk. Mgr. Michal Šavrňa, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Všem, které jakkoliv zasáhly povodně, přejeme hodně sil a co nejrychlejší návrat do „běžného života“ bez podobných starostí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru