Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Město Karlovy Vary připravilo projekt modernizace Hvězdárny Františka Krejčího. Na výstavbu nového objektu a vybudování planetária hledá finanční zdroje. Jednou z možností je projekt přeshraniční spolupráce se saským městem Rodewisch „Hvězdy spojují“. Na jeho realizaci by obě města mohla čerpat dotační prostředky z fondů Evropské unie v rámci programu Interreg. Se starostkou německého města Kerstin Schöniger o tom dnes jednala karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová se svým náměstkem pro oblast dotací Lubošem Kovářem a řediteli hvězdáren obou měst.

„Modernizací naší hvězdárny jak po stavební stránce, tak z hlediska technického vybavení, bychom rádi pro Karlovy Vary získali další atraktivní prvek, kterým podpoříme cestovní ruch a přilákáme do regionu návštěvníky z obou stran hranice,“ uvedla při setkání karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová. 

„Město Rodewisch by v rámci spolupráce chtělo zmodernizovat své stávající planetárium, aby mohlo rozvíjet další aktivity a programy hvězdárny,“ doplnila starostka saského partnera Kerstin Schöniger. 

Obě města budou nyní spolupracovat na přípravě podkladů pro podání žádosti o dotaci a současně také pokračovat na projektové přípravě svých záměrů. „My již máme pro výstavbu nového objektu hvězdárny a planetária hotovou projektovou dokumentaci a požádali jsme o povolení projektového záměru. Nyní budeme upřesňovat jeho rozsah a zejména technické vybavení. Zda budeme se žádostí o dotační podporu z evropských fondů úspěšní, bychom se měli dozvědět zhruba v květnu příštího roku,“ doplnil náměstek Karlovarské primátorky Luboš Kovář.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru