Foto: MP Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Ve čtvrtek dopoledne vyrazili strážníci do kempu v Mezirolí, kde na ně čekala šestnácti členná skupinka dětí ze Základní a střední školy Karlovy Vary - Svahová. 

Děvčata a chlapci si užívali několikadenní pobyt v přírodě a to v rámci adaptačního procesu. Naši preventisté si, na základě dlouhodobé spolupráce, pro děti připravili dopolední program plný her zaměřený na motorické cvičení celého těla, také s nimi za pomoci kartiček procvičili význam špatného a správného chování, děti se podívaly do služebního auta a nechybělo ani povídání o práci strážníka. Dětské úsměvy na tváři rozzářil příchod služebního hafana Cirruse a jeho psovoda, kteří dětem ukázali základní poslušnost pejska. Bílý chlupáč si ze všeho nejvíc užíval pohlazení, které se mu od dětí následně dostalo. 

Význam tohoto adaptačního programu je velice důležitý. Děti se během něj učí spolu žít bez ohledu na tělesné, smyslové či mentální postižení a také se v rámci možností učí samostatnosti. Program je určený pro sociálně znevýhodněné děti a pro děti se specifickými vzdělávacími potřebami ve věku od 7 do 17 let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru