Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj  - Dokumentární filmy, které seznamují s lázeňskou péčí v druhé polovině minulého století v západočeském lázeňském trojúhelníku, se dočkají konzervace a digitalizace. Muzeum Karlovy Vary, příspěvková organizace Karlovarského kraje, v jehož archivu v Tepličce se doposud nacházely, je chce prezentovat široké veřejnosti a zakomponovat do své expozice. Záměr odsouhlasila Rada Karlovarského kraje.

„Archiv muzea obsahuje celkově 150 filmů v české, anglické, německé a také v arabské, francouzské a ruské jazykové mutaci. K digitalizaci byly vybrány pouze filmy v české verzi, a to v počtu 25 kusů. Všechny se týkají lázeňského trojúhelníku Mariánské Lázně, Karlovy Vary, Františkovy Lázně a popisují detailně lázeňskou péči v té době. Ale nejen to, ale i samotné nemovitosti a detaily těch budov a k čemu sloužily,“ uvedla radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.

Filmový materiál pojednávající o lázeňství v letech 1966 až 1983 je zachycen na klasických filmových kotoučích. Kinofilmy mají formát 16 mm a 35 mm. Náklady na jejich čistění a digitalizaci dosahují částky přesahující 406 tisíc korun. Zakázku zrealizuje Filmová laboratoř ve Zlíně, která se specializuje na zpracování archivního filmového materiálu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru