Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Chebsko - Sedmačtyřicetiletý muž z Chebska klikl v internetovém prostředí na reklamu zaručující zhodnocení finančních prostředků nákupem komodit a kryptoměny. Následně měl na internetové stránce vyplnit registrační formulář, kde uvedl několik osobních údajů. 

"Poté dle instrukcí odeslal ze svého bankovního účtu vstupní investici. Po několika dnech byl kontaktován přes multiplatformní aplikaci umožňující výměnu zpráv údajným manažerem společnosti, jehož kolegové mu pomohli zřídit bankovní účet v zahraničí. Právě na tento zahraniční účet pak sedmačtyřicetiletý muž posílal finanční prostředky k investicím. Posílat měl své našetřené peníze, ale zejména finanční prostředky, které mu byly poskytnuty v rámci několika úvěrů. Poté s ním jemu neznámé osoby přestaly komunikovat a vzhledem k tomu, že měl muž podezření, že se stal obětí podvodného jednání, tak vše oznámil na policii," popsal případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Nebyly mu vyplaceny žádné investice ani vráceny investované finanční prostředky, byla mu způsobena celková škoda téměř 3 miliony korun.

Chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu podvodu a přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a neoprávněného zásahu do počítačového systému nebo nosiče informací.

V případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

"Důrazně varujeme před podobně výhodnými investicemi, zejména do kryptoměn. Podobného podvodného jednání evidují kriminalisté bohužel více," dodal na závěr mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru