Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Nová, již třetí publikace Památné stromy Karlovarského kraje je pokračováním tradiční volné série knih představujících zajímavé přírodní fenomény našeho regionu. Kniha mapuje památné stromy napříč Karlovarským krajem. Památné stromy patří mezi přírodní, ale i kulturní pozoruhodnosti. Vydání bylo uskutečněno v rámci spolupráce Karlovarského kraje a Muzea Sokolov.

Údaje uváděné v publikaci jsou výsledkem terénního průzkumu, který v letech 2020 – 2024 prováděli Jaroslav Michálek a Petr Uhlík, pracovníci přírodovědného oddělení Muzea Sokolov. Na měření památných stromů Mariánskolázeňska se podílel Miroslav Trégler (odbor ŽP Městského úřadu Mariánské Lázně).

Kniha podává informace o stromech vyskytujících se ve zdejším regionu. Za deset let od druhého vydání této publikace došlo mezi památnými stromy v Karlovarském kraji k několika výrazným změnám. I přes zánik deseti stromů se zvýšilo celkové množství položek vyhlášených památných stromů.

Lidé, kteří si budou chtít knihu přečíst, si jí mohou bezplatně vyzvednout na Krajském úřadě Karlovarského kraje, v kanceláři č. 223 v budově C. Distribuována bude i do Krajské knihovny v Karlových Varech, kde bude k vyzvednutí v infocentru.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru