Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj se chystá ještě v letošním roce vyhlásit zadávací řízení na zpracovatele projektové dokumentace na realizaci Letecké záchranné služby v Karlovarském kraji (LZS). Ta bude umístěna v areálu karlovarského letiště.

„Hlavním cílem studie proveditelnosti, která byla zpracována, bylo posouzení základních pěti variant umístění letecké záchranné služby včetně její části pozemní složky a výjezdové základny zdravotnické záchranné služby v areálu karlovarského letiště. Ve studii proveditelnosti byly posuzovány například skutečnosti navazující na letecko-provozní plochy letiště včetně aktuálních požadavků letiště v souvislosti s jeho dalším plánovaným rozvojem. Jako nejvhodnější byla vyhodnocena varianta s umístěním LZS v lokalitě jihozápadního okraje areálu letiště,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

V rámci architektonické studie pak byla dopracována finální podoba LZS, a to včetně jejího dispozičního uspořádání a napojení na stávající infrastrukturu. Projektové práce by měly být zahájeny ještě v letošním roce, s dokončením se pak počítá na konci roku 2025. Vlastní stavba LZS by měla odstartovat v roce 2026 a do provozu by měla být uvedena ke konci roku 2027. Přípravné práce a následné kroky vycházejí ze studie proveditelnosti a architektonické studie společností SIEBERT + TALAŠ s.r.o.

V současné době nejsou dvě třetiny území regionu pokryty v doletové zákonem stanovené době dvaceti minut. Do Karlovarského kraje létají záchranné vrtulníky z Ústeckého a Plzeňského kraje, vlastní LZS sníží dobu doletu na nejnutnější minimum a zajistí rychlý transport pacienta do vhodného zdravotnického zařízení.     

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru