Foto: Rota Aktivní zálohy Armády České republiky při Krajském vojenském velitelství Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V sobotu 19. října proběhne první ročník Císařského pochodu, závodu na 20 a 40 km, který povede z obce Krásno Slavkovským lesem, přírodou chráněné krajinné oblasti a místy, kterých se dotýkaly dějiny. Pochod pořádají příslušníci roty Aktivní zálohy Armády České republiky při Krajském vojenském velitelství Karlovy Vary ve spolupráci s městem Krásno, Krajským vojenským velitelstvím Karlovy Vary a CHKO Slavkovský les.

Pochod je určen pro minimálně dvoučlenné týmy, které musí společně projít všechny kontrolní body. Každý má v ceně startovného, které činí 300 Kč za osobu, originální účastnickou medaili, špekáček na opečení v polovině trasy, guláš a pivo či limonádu v cíli, případně ceny pro tři nejrychlejší v obou kategoriích (20 a 40 km). Děti do 15 let mají účast zdarma.

„Jsme pěší rota a tak není divu, že první myšlenka na uspořádání této akce přišla před necelým rokem právě při společném pochodu. Společně s Honzou se nám povedlo nadchnout všechny zúčastněné organizace a podporovatele a díky tomu všemu vznikl Císařský pochod s ambicí na založení tradice. Chceme se dostat blíže k lidem, dát vědět o nás jako rotě, o krásách našeho kraje o jeho minulosti. Chceme vytvořit něco, co bude spojovat,“ říká Andrea Pfeifferová, příslušnice Aktivní zálohy a členka organizačního týmu.

Patří-li mezi vaše koníčky pohyb, příroda, historie, třeba i vojenství a ideálně všechno dohromady, pak je Císařský pochod pro vás jako dělaný. Jeho trasy, zvolené pro sportovnější zájemce o délce 40 km nebo pro klidnější tempo o délce 20 km, vedou převážně okolím města Krásno a bývalým vojenským újezdem Prameny. Po cestě vás čekají zastavení například v zaniklých obcích, uranových lágrech a na rozhlednách.

„Když jsme s Andy vymýšleli, kde pochod uspořádat, Slavkovský les se svou pohnutou historií a podzimní melancholickou krajinou přímo nabízel. Pro mě osobně se jedná o srdeční záležitost, v Krásně jsem prožil většinu dosavadního života a vím, že toto město a široké okolí mají své zajímavé příběhy, včetně těch vojenských. Příslušníci naší jednotky mají v celém regionu své kořeny a považuji jenom za přirozené, že se právě za přispění armády pokusíme některé tyto příběhy odvyprávět,“ uvádí Jan Kříž, příslušník Aktivní zálohy a jeden z pořadatelů.

Více informací je uvedeno na webu pochodu, kde je možné se také registrovat. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru