Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Moderní svět je plný stresu, tlaku a vysokých standardů na výkon, což může negativně ovlivnit duševní zdraví a psychickou pohodu. Obzvláště citliví mohou být mladí lidé, již se s nároky dnešní doby ještě neumí dostatečně vypořádat. Karlovarský kraj proto přišel s projekty v oblasti prevence duševního zdraví u dětí a mladistvých. Do kurzu „Bez obav“ hledá rodiče dětí ve věku 7–12 let s projevy úzkostí, kteří se naučí, jak svému dítěti při těchto stavech pomoci.

„V dnešní složité a uspěchané době vzrůstá potřeba osvěty prevence duševního zdraví. Stoupá počet mladistvých, kteří se potýkají s některým z duševních onemocnění, a zcela právem je tato problematika jedním z hlavních témat celospolečenské debaty. Preventivním programem ukazujeme dětem, mladistvým, jejich rodičům a učitelům, jak onemocněním účinně předcházet, případně jak se s nimi vypořádat a kde hledat odbornou pomoc. Brzy bude spuštěn kurz určený rodičům, jejichž dítě vykazuje známky úzkostných stavů. Rád bych proto vyzval všechny, jichž se to týká, aby neváhali a přihlásili se,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Mottem kurzu je „Jak vyzrát nad strachy dětí. Rodiče se pod vedením zkušených odborníků během pěti sezení naučí praktické dovednosti a techniky, jimiž budou moci podpořit své dítě při překonání strachů a úzkostí. Výhodou lekcí ve skupině je možnost sdílení zkušeností a inspirace od ostatních rodičů. V současné chvíli hledáme rodiče z okresu Karlovy Vary. Na rodiče v okresech Sokolov a Cheb přijde řada v následujících týdnech. Kurz je zdarma.

První sezení proběhne ve čtvrtek 7. 11. 2024 od 16.30 v Krajské knihovně Karlovy Vary. Další budou navazovat v pravidelném týdenním intervalu až do 12. 12. 2024. Zájemci se mohou přihlašovat před QR kód uvedený v letáčku níže. V případě dotazů zašlete e-mail na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Kurz je součástí „Projektů Karlovarského kraje v oblasti prevence duševního zdraví u dětí a mladistvých“. Cílovou skupinou jsou žáci základních a středních škol, jejich rodiče a pedagogové. Odbor zdravotnictví krajského úřadu na nich spolupracuje s Národním ústavem duševního zdraví, neziskovou organizací Nevypusť duši, organizací FOKUS a Českým rozhlasem, který je mediálním partnerem všech aktivit projektů.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru