Foto: ČOI
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Inspektoři České obchodní inspekce, inspektorátu pro Plzeňský a Karlovarský kraj, provedli začátkem října kontrolní akci v osmi předem vytipovaných prodejních prostorech tržnice „Asia Dragon Bazar“ ve Svatém Kříži u Chebu. Zajistili celkem 5 626 kusů padělků, neoprávněně opatřených ochrannými známkami renomovaných výrobců. Hodnota těchto výrobků, přepočtená na ceny originálů, představuje částku 19 855 400 korun. 

Německý státní svátek Den sjednocení 3. října se tradičně pojí se zvýšeným zájmem německých zákazníků o nakupování zejména cigaret a oblečení v příhraničních tržnicích. Inspektoři ČOI se proto v tento den, podobně jako v předešlých letech, zaměřili na nabídku, prodej a skladovaní padělků výrobků renomovaných výrobců, tentokráte na tržnici „Asia Dragon Bazar“ ve Svatém Kříži. Inspektorům se podařilo zkontrolovat osm předem vytipovaných prodejních prostor. „Celkově bylo zajištěno 5 626 kusů padělků neoprávněně opatřených ochrannými známkami renomovaných výrobců jako Adidas, Calvin Klein, Wellensteyn, The North Face, Moncler, Lacoste, Jack Wolfskin, Armani, Hugo Boss a dalších. Hodnota zajištěných výrobků, přepočtená na ceny originálů, představuje částku 19 855 400 korun. O tom, že se jedná o jeden z největších záchytů padělků za poslední dobu svědčí i fakt, že zajištěné zboží naplnilo více než 400 plastových přepravních pytlů,“ říká ředitel České obchodní inspekce, Inspektorát pro Plzeňský a Karlovarský kraj Ing. Jan Řezáč, MBA.

Inspektoři tuto úspěšnou akci samozřejmě předem připravovali včetně zajištění zámečníka. Kontrolní pracovníci ČOI mohou v případě potřeby využít institutu zjednání přístupu do prodejních a skladovacích prostor kontrolované osoby. Praxí některých prodejců totiž je okamžité uzavření prodejních či skladovacích prostor a znemožnění přístupu kontrolních orgánů. „Tentokrát se našim inspektorům podařilo v davu nakupujících proniknout do předem vytipovaných prodejních prostor a prodejci tak nestačili uzavřít sklady s padělaným zbožím. V jednom případě se s našimi inspektory do takového tajného skladu prodávající sám uzavřel v domnění, že jde o nakupující,“ dodává ředitel Jan Řezáč. Na akci s tak velkým objemem zadrženého zboží nyní navazují procesní a administrativní úkony, které vyústí ve správní řízení. Kontrolovaným osobám budou uloženy sankce a bude rozhodnuto o propadnutí zajištěných výrobků státu. Část výrobků, pokud to jejich povaha umožní, bude možné po odstranění nezákonného označení využít pro humanitární účely, například pro dětské domovy. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru