Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Individuální dotaci ve výši necelých 417 tisíc korun dostane od Karlovarského kraje město Kraslice. Finanční prostředky využije na pořízení nového záložního zdroje k napájení požární zbrojnice místní jednotky sboru dobrovolných hasičů. Podporu mu schválila Rada Karlovarského kraje na jednom ze svých posledních zasedání.

„V současné době nemá jednotka sboru dobrovolných hasičů v Kraslicích žádný záložní zdroj, kterým by byla v případě výpadku elektrické energie napájena její požární zbrojnice. Vzhledem k tomu, že město již investovalo nad rámec svého rozpočtu nemalé peníze do rozšíření garážového stání pro požární techniku, nezbyly mu volné prostředky na pořízení potřebného motorgenerátoru. Na základě doporučení Komise pro rozdělování dotace jednotkám sboru dobrovolných hasičů obcí jsme se proto rozhodli, že žádost města podpoříme a na nákup záložního zdroje přispějeme částkou 416 639 korun,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Karel Jakobec.

Individuální dotace bude městu vyplacena z nevyčerpaných finančních prostředků Programu na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Karlovarského kraje. K motorgenerátoru musí být zároveň zakoupeno i zařízení na odvod zplodin výfukových plynů v hodnotě 120 tisíc korun. Náklady na jeho pořízení bude již město Kraslice hradit ze svého rozpočtu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru