Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Rádi píšete? A ještě k tomu detektivní povídky? Pak určitě zbystřete. Krajská knihovna Karlovy Vary vyhlásila v pořadí již 18. ročník literární soutěže pro amatérské autory z celé České republiky. Patronkou je tentokrát spisovatelka, lingvistka, překladatelka a dvojnásobná držitelka literárního ocenění Jiřího Marka za nejlepší detektivní knihu Michaela Klevisová.

Motto, z něhož budou soutěžící letos vycházet, vybrala autorka ze své knihy Drak spí: „Došlo jí to příliš pozdě. To auto přijelo se zhasnutými reflektory, i když už byla téměř úplná tma. Kdyby si svítilo, mezi stromy by ho zdálky viděli. A kdo se skrývá ve tmě? Ten, kdo nechce být viděn.“ Podmínky soutěže zůstávají stejné jako v minulých ročnících, s jedinou výjimkou. Povídka musí být detektivní.

Příjem soutěžních prací probíhá až do 31. prosince tohoto roku. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže za účasti patronky spisovatelky Michaely Klevisové se pak bude konat v Krajské knihovně Karlovy Vary 8. března příštího roku. Podrobnosti k celé soutěži, včetně pravidel a webového formuláře, najdete na webu www.knihovnakv.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru