Foto zdroj: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Primární prevence a rozvoj čtenářské gramotnosti – tak to jsou cíle multimediálního vzdělávacího projektu „Pohádky pro lepší začátky“, který bude realizován pro žáky mateřských a základních škol ve vyloučených lokalitách našeho regionu. Rada Karlovarského kraje schválila poskytnutí individuální dotace ve výši 400 tisíc korun spolku Čtení děti změní.

„Na programu jednoho z posledních zasedání rady kraje jsme měli žádost o poskytnutí individuální dotace spolku Čtení děti změní. Ten chce v našem regionu realizovat projekt zaměřený na primární prevenci a rozvoj čtenářské gramotnosti u dětí z vyloučených lokalit. Vzhledem k tomu, že se jedná o vysoce prospěšnou aktivitu, která zároveň navazuje na dva předešlé úspěšné projekty spolku a získala záštitu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, rozhodli jsme se žádosti vyhovět,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Na pozadí srozumitelných pohádkových příběhů spisovatele Petra Březiny jsou žákům představovány různorodé situace a problémy. Čtenářům jsou pak nabízeny přirozenou pohádkovou formou nejvhodnější řešení a nechybí ani poučení. Součástí projektu jsou workshopy pro učitele, webináře, autorské besedy a projektové dny ve školách včetně metodických průvodců a pracovních listů k jednotlivým pohádkám. Projektem provází spisovatel Petr Březina, speciální pedagožka Kateřina Melcherová a herec Jakub Albrecht z Divadla pod Palmovkou. Více informací o projektu najdete na webových stránkách www.pohadkybrezina.cz.

.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru