Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Cyklistická síť v Karlovarském kraji se opět rozšíří. V plánu je vybudování nového úseku na trase Loučky–Loket s napojením na páteřní cyklostezku č. 6 podél Ohře. Krajští radní na jednom ze svých posledních zasedání schválili individuální dotaci městu Loket na projektovou dokumentaci ke stavebnímu povolení dotčeného úseku. K těmto účelům půjde z rozpočtu kraje 500 000 korun.

„Původně se zamýšlelo cyklostezku Chodov–Loket napojit na páteřní cyklostezku č. 6 v Lokti podél železniční tratě. Tento projekt nakonec nebude realizován a nový návrh počítá s využitím stávající cyklotrasy od železniční zastávky Loučky podél silnice D6 k loketským Finským domkům dále podél bývalého koupaliště do Lokte a vyústěním přímo na páteřní cyklostezce,“ přiblížil radní pro oblast regionálního rozvoje Patrik Pizinger.

Výstavba cykloúseku je nezbytná i vzhledem k nepříjemným situacím, které hrozí právě kvůli jeho absenci. „Stává se, že turisté nebo lidé, kteří to zde neznají tak dobře, v tomto úseku zmatkují, bloudí a jezdí v protisměru. Navíc je to místo s vysokou koncentrací automobilů, které v těchto místech sjíždějí nebo vjíždějí na dálnici. Po dokončení úseku se to změní a zvýší se nejen komfort, ale zejména bezpečnost cyklistů,“ doplnil radní Patrik Pizinger.

Karlovarský kraj s ohledem na tradičně vysoký zájem o cykloturistiku v letošním roce vyčlenil na rozvoj, opravu a přípravu nových cyklostezek a cyklotras rekordních 10 milionů korun. Na páteřní Cyklostezce Ohře je aktuálně ve výstavbě úsek Všeborovice–Šemnice, na který se podařilo získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Stavba trasy o délce 1,7 kilometru bude dokončena v polovině roku 2025. V roce 2027 by pak měl být hotový poslední úsek Cyklostezky Ohře směrem k německé hranici, jde o trasu z Pomezí nad Ohří do Chebu. Výstavba bude probíhat společně s rekonstrukcí silnice II/606. I tato akce je spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru