Foto: Martin Polák
Karlovy Vary

Chodov -  Celkem jednapadesát městských pozemků půjde v následujících týdnech do veřejné dražby. Chodov tak chce vyhovět poptávce místních obyvatel po vlastní zahrádce.

Dražba tohoto rozsahu bude mít v Chodově premiéru. „Veřejná dražba je  spravedlivý a především  velmi transparentní způsob prodeje. Zároveň se pro kupujícího jedná o administrativně jednodušší proces,“ poznamenal starosta Chodova Patrik Pizinger.

Město už má za sebou první informativní setkání s potenciálními kupci. To proběhlo počátkem října v Kulturním a společenském středisku, kam dorazila zhruba padesátka lidí. Vedení města je v rámci prezentace seznámilo se základními podmínkami dražby a s rozparcelováním pozemků.

Následovat budou prohlídky místa a samotné dražby, které se uskuteční v několika etapách, kdy v každé z nich proběhne pět dražeb.

Nová zahrádkářská kolonie bude stát na okraji města ve Vančurově ulici. Průměrná výměra nabízených parcel s vyvolávací cenou 270 tisíc korun je zhruba 270 m². Vyvolávací cenu tvoří odhadní znalecká cena plus nezbytné náklady na přivedení inženýrských sítí, zpracování projektové dokumentace a vybudování základních zpevněných cest.

V katastru Chodova se v současné době nachází zhruba dvě desítky zahrádkářských osad.

Termíny dražeb a prohlídek pozemků naleznete na webových stránkách města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru