Foto: Martin Polák
Karlovy Vary

Chodov - Vyrostou na Smolnické výsypce větrné elektrárny? O tom rozhodnou zřejmě občané města. Zastupitelé Chodova se v závěru září společně zúčastnili informačního setkání se zástupci ČEZ a SUAS group, kteří chtějí využít část výsypky pro výstavbu větrného parku. Zastupitelé zde konstatovali, že k záměru zřídí pracovní skupinu, která mimo jiné požádá investora o doplnění informací včetně vizualizace projektu. Zároveň upozornili investora na fakt, že o záměru budou muset zřejmě rozhodnout obyvatelé města.

Na základě informačního setkání s investorem tak 3. října vyzval starosta města Patrik Pizinger všechny zastupitele, kteří jsou připraveni se problematice věnovat, aby se do 15. října přihlásili do pracovní skupiny. Její zřízení bude předloženo ke schválení nejbližšímu zastupitelstvu města. Na něm zároveň zastupitelé projednají i návrh zastupitele Václava Vachrlona na vyhlášení referenda k záměru výstavby větrných elektráren.

Pokud zastupitelstvo návrh schválí, referendum by se mělo konat souběžně s parlamentními volbami na podzim roku 2025. To umožní investorovi i pracovní komisi města předložit občanům dostatek informací o kladech i záporech projektu, aby lidé mohli kvalifikovaně rozhodnout o tom, zda projekt podpoří. Zároveň by se díky spojení voleb významně snížily náklady na samostatné referendum, které by stálo z veřejných rozpočtů více než milion korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru