Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

"Policistům společně s kriminalisty se podařilo objasnit sérii krádeží do zaparkovaných osobních vozidel v Karlových Varech, ke které došlo od středy 9. října do středy 16. října letošního roku. Osmatřicetiletý obviněný muž měl poškodit a vniknout do přibližně 30 zaparkovaných vozidel," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Během jednoho týdne měl vyhledávat zaparkovaná vozidla, u kterých poškodil skleněnou výplň, kterou následně vniknul do vnitřních prostor. V jednom případě přistoupil k zaparkovanému osobnímu vozidlu značky Škoda, do kterého vniknul. Vozidlo prohledal a odcizil z něj peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. S tou poté provedl platby nejméně ve třech případech.

Dále měl poškodit skleněnou výplň u tří zaparkovaných vozidel, které byly zaparkovány ve stejné ulici. Z jednoho osobního automobilu odcizil GPS modul, dvě osobní vozidla prohledal, ale nic z nich neodcizil.

"Při dalším procházení městem měl poškodit dalších pět zaparkovaných vozidel, které následně taktéž prohledal. Z těch odcizil cigarety, mobilní příslušenství či klíče od dalšího osobního vozidla. Jedno ze zaparkovaných vozidel měl prohledat pomocí svítilny, kterou ale ve vozidle zanechal, přičemž nic neodcizil a z místa utekl. Takto měl muž pokračovat až do středy 16. října letošního roku, kdy během této doby poškodil, vniknul a následně prohledal přibližně třicet zaparkovaných vozidel, ze kterých odcizil různé věci, jako například další platební karty, se kterými provedl několik plateb či transakcí," pokračoval dále mluvčí.

Policisté společně s kriminalisty se sérií krádeží ze zaparkovaných vozidel usilovně zabývali a obviněného muže se jim podařilo v pátek 18. října letošního roku zadržet. 

Osmatřicetiletý muž svým jednáním způsobil škodu na poškozených vozidlech a odcizených věcech přibližně 210 tisíc korun.

V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru