Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj v loňském roce podal žádost o podporu v rámci Operačního programu Zaměstnanost plus na projekt Obědy do škol v Karlovarském kraji, a to na dva školní roky. Celkem se jedná o podporu ve výši více než 12,2 milionu korun. Tyto peníze umožňují financovat stravování ve školských zařízeních dětem, jejichž rodiče pobírají dávky hmotné nouze nebo se ocitli v nepříznivé finanční situaci.  

„O tom, že v Karlovarském kraji je tento projekt potřebný, svědčí počet žádostí, které nám byly z území doručeny.  Karlovarský kraj je sice žadatelem o dotaci, nicméně se jedná o program Ministerstva práce a sociálních věcí, jež zajišťuje dětem z rodin, které si nemohou dovolit stravování dětí z vlastních prostředků, zajištění bezplatných obědů ve školních jídelnách. O dotaci kraj žádají zapojené školy, nicméně dotčené rodiny musí splnit stanovené podmínky a prokázat tak nárok na zařazení do projektu,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.        

Projekt je určen pro děti a žáky ve věku 2-26 let navštěvující mateřskou, základní nebo střední školu, jejichž rodiny jsou ohroženy chudobou a materiální nebo potravinovou deprivací a také dětem z rodin, které se ocitly v nepříznivé finanční situaci. Jedním z cílů programu je poskytnout dětem a žákům vyváženou stravu, zlepšit jejich stravovací návyky a zároveň také zvýšit jejich školní docházku či účast na předškolním vzdělávání a odpoledních zájmových aktivitách. Snaží se také zamezit případnému sociálnímu vyčlenění dotčených dětí a zajistit jejich integraci do společnosti.

Na krajský úřad bylo doručeno 51 žádostí v celkové výši téměř 9,3 miliony korun, a to z mateřských, základních i středních škol v regionu. Všechny žádosti splnily podmínky dotačního programu.        

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru