Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Jubilejní 20. ročník soutěže Ceny inženýrské komory přinesl další významné ocenění pro projekt Revitalizace Císařských lázní v Karlových Varech. Právě ten získal jednu z hlavních cen soutěže. Uděleny byly čtyři hlavní ceny, dále šest čestných uznání, Cena veřejnosti a Zvláštní cena za dostupné a udržitelné bydlení. 

Hlavní cenu získala Revitalizace Císařských lázní v Karlových Varech, rekonstrukce Staroměstského jezu na Vltavě v Praze, lávka přes kolejiště v Chebu a nová tramvajová vozovna na Slovanech v Plzni. Ocenění těchto projektů podtrhují vysokou kvalitu projektové přípravy a následné samotné realizace.

V rámci hodnocení Revitalizace Císařských lázní porota ocenila citlivou revitalizaci zchátralé národní kulturní památky, která propojila historickou podobu s novým vestavěným sálem, moderními technologiemi a vytvořila jedinečné kulturní centrum.

Do letošního ročníku soutěže bylo přihlášeno celkem 67 realizovaných staveb a dva projekty. Utkaly se mezi sebou inženýrské návrhy realizované ve všech krajích České republiky. Kompletní výsledky a další informace o přihlášených projektech jsou uvedeny na webu soutěže. 

Mezi další významná ocenění, která již Císařské lázně získaly, patří například:
Cena zahraničních médií v soutěži Interiér roku 2024
1. místo v soutěži Stavba roku Karlovarského kraje (koncertní sál) 
2. místo Revitalizace objektu Císařské lázně
Cena Best of Realty 2023
Ceny cestovního ruchu Karlovarského kraje – 1. místo v kategorii Počin cestovního ruchu
Úřednický čin rok 2023.

Nyní jsou projekty revitalizace ale i koncertní sál nominovány také v celostátní soutěži Stavba roku 2024, kde může veřejnost stále ještě hlasovat. Vyhlášení výsledků se uskuteční v průběhu měsíce listopadu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru