Foto z virtuální prohlídky vlaku. Foto zdroj: https://www.csol.cz/projekty/legiovlak/o-legiovlaku/
Karlovy Vary

Chodov – Chodovské vlakové nádraží se na několik dní stane stanicí pro unikátní pojízdné muzeum Legiovlak, které přináší expozici o historii československých legionářů. V termínu 5. - 10. listopadu 2024 bude tato zrekonstruovaná vlaková souprava čítající čtrnáct vozů k vidění přímo u nás, a to zcela zdarma.

Legiovlak je věrnou replikou vlaků, v nichž žili a bojovali českoslovenští legionáři v Rusku v letech 1918 – 1920. Cílem tohoto putujícího muzea je připomenout zásadní roli legionářů v boji za vznik samostatného Československa a zároveň udržovat povědomí o vojenských a státoprávních tradicích naší země. Muzeum už od roku 2015 brázdí koleje naší republiky, aby oslovilo širokou veřejnost a uchovalo významné dědictví.

Expozice nezahrnuje jen éru československých legií, ale nově také boje Čechů a Slováků po boku spojenců ve 2. světové válce a připomíná i současnou roli Armády České republiky, a to jak v domácích operacích, tak v těch zahraničních.

Pokud chcete na vlastní oči spatřit, jak legionáři žili a bojovali, určitě si tuto příležitost nenechte ujít.

Termín: 5. - 10. listopadu 2024, všední dny 8 – 16 hod., víkend 9-16 hod.
Místo: Vlakové nádraží Chodov

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru