Karlovarský kraj - Spolupráce Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Střediska praktického vyučování Grandhotelu PUPP a karlovarské Střední školy stravování a služeb přináší již 25 let pořádání renomované gastronomické soutěže žáků středních škol „Lázeňský pohárek“. Náročná soutěž prověřuje odbornou zdatnost žáků reprezentujících gastronomické školy i hotelové společnosti zvučného jména z celé České republiky.
Soutěžící prezentují nejen své hotové výrobky, ale současně na pódiu před publikem připravují pokrmy a snaží se přesvědčit komisaře i přítomnou veřejnost o svých dovednostech a kreativitě. Hodnoceni jsou našimi špičkovými odborníky v čele s prezidentem asociace panem Miroslavem Kubcem.
K 25. ročníku soutěže letos do prostor Grandhotelu Pupp dorazilo 14 soutěžících v oboru kuchař a 12 soutěžících v oboru cukrář. Ze zahraničí zavítala výprava Hotelové akademie z Piešťan. Soutěžní klání se konalo ve velmi příjemné atmosféře, neboť všichni přítomní sdíleli radost z možnosti setkání, vzájemné inspirace a nabývání zkušeností. Soutěžní klání doplnily též zajímavé gastronomické ukázky našich předních odborníků. Soutěž také hojně navštívili žáci 9. ročníků základních škol z Karlovarského kraje, kteří nyní aktuálně zvažují podání přihlášky na střední školu do některého z gastronomických oborů.
V kuchařské kategorii tohoto ročníku zvítězila Ruslana Ihnatko z Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň a v kategorii Cukrář Rosálie Michlová ze SOŠ a SOU Roudnice nad Labem. Vynikajícím výkonem vybojoval druhé místo v kategorii kuchař Jonáš Chorvat, žák Střední školy stravování a služeb z Karlových Varů, který se na soutěž připravoval v SPV Grandhotelu Pupp. Výsledky soutěže jsou v posledních ročnících také zajímavé tím, že jak početně, tak výkonnostně v soutěži dominují především děvčata.