OBRAZEM: Pasažéry ze zaseknuté lanovky v Mariánských lázních museli sundat hasiči. Naštěstí jen cvičně
Foto: Hasičský záchranný sbor ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Kabinková lanovka v areálu v Mariánských Lázních dokáže při každé jízdě přepravit až čtyřicet osob. V pondělí po čtvrté hodině odpoledne, kdy se zadřelo hlavní tažné kolo a lanovka se zastavila, byly v kabinkách dvě desítky pasažérů.

Tak začalo cvičení určené pro hasiče lezce z celého Karlovarského kraje. Přivolaní hasiči z lezeckých skupin ze stanic Mariánské Lázně, Cheb a Karlovy Vary se nejprve museli po vodícím ocelovém laně dostat ke kabinkám, poté postupně s použitím záchranných prostředků spustit všechny pasažéry bezpečně na zem. Zde byli zachránění i s použitím terénní čtyřkolky bezpečně převezeni do tepla. Ze zákona musí hasiči na všech lanovkách zachránit v případě podobné poruchy všechny osoby do dvou hodin od nahlášení. Tyto zásahy jsou tak velmi náročné a je proto nutné je pravidelně procvičovat.

Fotogalerie

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru