Muž prodával pervitin a navíc kradl, hrozí mu až dvouletý trest
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Chebsko - Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Muž měl minimálně od června roku 2016 až do současné doby bez povolení a navíc za účelem dalšího prodeje obstarávat drogu pervitin. Tu měl pak prodávat nebo jinak poskytovat na různých místech na Chebsku, zejména v katastru města Mariánské Lázně minimálně 18 odběratelům. Ti od něj získali přinejmenším 150 gramů pervitinu.

Zmíněný muž byl navíc kriminalisty obviněn ještě ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. V měsíci září 2017 měl vypáčit desku výplně vchodových dveří do jedné z prodejen v Chebu, ze které následně odcizil cigarety, čokolády i finanční hotovost. Odcizením věcí tím měl způsobit škodu ve výši téměř 30 tisíc korun a poškozením dveří škodu ve výši 25 tisíc korun.

"V případě prokázání viny mu za tento skutek hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Muž byl kriminalisty po důkladné práci a souhlasu státního zástupce zadržen a umístěn do policejní cely. Policisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a v nejbližší době bude muž předán soudu," uvedl policejní mluvčí Michal Žáček.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru