Chovatele drobného zvířectva podpoří kraj i letos. Svaz obdrží 50 tisíc
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Český svaz chovatelů získá od Karlovarského kraje individuální dotaci ve výši 50 tisíc korun. Peníze využije na podporu volnočasových aktivit mladých chovatelů, činnosti základních i okresních organizací a pořádání u veřejnosti velmi oblíbených výstav drobného zvířectva.

Karlovarský kraj spolupracuje s Českým svazem chovatelů na základě uzavřené smlouvy již od roku 2011. Každoročně jej podporuje částkou 50 tisíc korun a nejinak je tomu i letos. Předložená žádost o dotaci je v souladu se schválenou Koncepcí environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Karlovarského kraje.

„Z dotace budou podpořeny volnočasové aktivity mladých chovatelů. Základní organizace, které v regionu pořádají výstavy drobného zvířectva, pak využijí finanční prostředky na zaplacení rozhodčích a pořízení čestných cen, na údržbu výstavních prostor a zařízení areálů. Okresní organizace z nich uhradí náklady spojené s mezikrajskou spoluprací a účastí na mezikrajské výstavě, kde budou reprezentovat Karlovarský kraj,“ uvedl radní pro oblast životního prostředí, zemědělství a energetiky Karel Jakobec.

Český svaz chovatelů sdružuje chovatele králíků, drůbeže, holubů, zpěvných kanárů, exotického ptactva, drobných hlodavců, koček a kožešinových zvířat. Zároveň se zaměřuje na rozvíjení jejich znalostí, vydává pro ně odborné časopisy, pořádá výstavy a soutěže, proškoluje posuzovatele zvířat a podílí se na výchově mladé chovatelské generace.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru