Záchranářské vrtulníky mají v Karlových Varech nové místo pro přistání
Foto: Hasičský záchranný sbor ČR
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V případě nutnosti zajištění místa pro přistání záchranářského vrtulníku na území města Karlovy Vary byla v minulosti vybrána plocha u benzínové stanice u průtahu města mezi Chebským a Ostrovským mostem.

Tento prostor vždy zajišťují hasiči, kteří musí mimo jiné během přistání a odletu letecké záchranky zastavit provoz na průtahu, v sezoně pak rovněž zastavit provoz na cyklostezce a rovněž hlídat provoz na řece. Ani přístupnost tohoto místa pro záchranné služky není ideální. Z těchto důvodů byl po dohodě se záchrannou službou a leteckou záchrannou službou vybrán nový prostor a to travnatá plocha v areálu krajského hejtmanství mezi budovami ředitelství hasičů a policie. Tato plocha splňuje všechny požadavky ohledně dostupnosti i bezpečnosti. Prostor si prakticky vyzkoušela i letecká záchranná služba, která zde provedla několik cvičných přistání. Tato zkouška byla posledním krokem pro oficiální stanovení vybraného místa jako přistávací plochou pro záchranáře. Podobné místo například v Sokolově je v areálu Bohemie, v Chebu pak přímo na stanici hasičů.

2303vrtulnik3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru