Karlovarský kraj pracuje na digitální technické mapě
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj se snaží maximálně využívat digitální a informační technologie. Jedním z projektů, na kterém aktuálně pracuje, je doplnění digitální technické mapy – polohopisu a výškopisu.

Ta bude zachycovat skutečný stav v terénu a stane se tak užitečným pomocníkem nejen pro projektanty a geodety, ale například i pro subjekty veřejné správy a složky integrovaného záchranného systému.

„Důvodem vzniku digitální technické mapy byla neexistence souvislého mapového podkladu s garantovanou přesností a jednotnou symbolikou. Na rozdíl od katastrální mapy v ní uvidíme všechny objekty reálného světa, jako jsou například budovy, komunikace, chodníky a podobně. K získání potřebných dat využijeme i letecké snímkování, které probíhalo na Sokolovsku a Kraslicku,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje a informatiky Josef Janů.

Karlovarský kraj zároveň připravuje i užitečnou aplikaci UtilityReport, jejímž cílem je zjednodušit proces, kdy se musí k existenci inženýrských sítí na konkrétní pozemkové parcele vyjadřovat relevantní správce. „Aplikace pokryje celé území našeho regionu a bude sloužit nejenom úřadům, ale i stavebníkům z řad veřejnosti. K dispozici by měla být pro všechny zdarma na internetových stránkách Karlovarského kraje,“ doplnil Josef Janů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru