Žena našla na zemi peněženku. Pochlubila se známému, ten pak platil cizí kartou
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Mariánské Lázně - Policisté z Obvodního oddělení Mariánské Lázně sdělili podezření ze spáchání přečinů Zatajení věci a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaných formou spolupachatelství šestatřicetiletému muži a čtyřiadvacetileté ženě.

Žena šla v polovině dubna po Mariánských Lázních, kde měla na zemi nalézt peněženku. Místo toho, aby ji odevzdala na policii, měla si peněženku, ve které byla finanční hotovost ve výši přes 7 tisíc korun a dvě platební karty, schovat do batohu a jít domů. Když poté přišla do svého domova, měla se pochlubit svému známému a peněženku včetně jejího obsahu si pak měli společně ponechat. Kromě toho měl navíc muž provést neoprávněně dvakrát bezkontaktní platbu v celkové výši téměř 1 tisíc korun.

"Mariánskolázeňští policisté zjistili, že se uvedených přečinů měly dopustit zmíněné osoby, na základě vytěžení kamerového systému a také díky velmi dobré místní a osobní znalosti. Oběma teď hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dvě léta," uvedl policejní mluvčí Michal Žáček.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru