Restaurace v Karlovarském kraji lhala zákazníkům o původu masa, bylo ve skutečnosti odjinud
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Mariánské Lázně - Od propuknutí kauzy s nevyhovujícím hovězím polským masem se Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) intenzivně věnuje kontrolám této komodity v obchodní síti i v provozovnách společného stravování (restaurace, hospody, bistra), kde mimo jiné ověřuje zejména pravdivost deklarovaných údajů o původu masa i korektní způsob uvádění informací pro spotřebitele. Pozornost zaměřuje také na kontrolu nabývacích dokladů a prověřuje, zda nejsou uváděny na trh potraviny neznámého původu. Ke dnešnímu dni inspekce realizovala více než 1 100 kontrol.

Kontrolní výsledky od počátku kauzy naznačovaly, že jsou provozovatelé potravinářských podniků, jde-li o uvedenou komoditu, obezřetnější, avšak aktuální výsledky intenzivní kontroly napříč všemi kraji ČR ukazují, že se případy klamání spotřebitele o původu masa objevují a v pořádku není ani stav kontroly dokladů prokazujících původ a dosledovatelnost masa.

O původu masa klamala zákazníky i jedna z restaurací v Karlovarském kraji. Jedná se o podnik NATIONAL RESTAURANT sídlící na adrese Nehrova 26/3a v Mariánských Lázních. Pokrm označený jako „Carpaccio z jihoamerické hovězí svíčkové s listy rukoly a parmazánovými lupínky“ obsahoval dle deklarace na obalu maso původem z Nizozemska. S kontrolovanými osobami bude zahájeno správní řízení o uložení pokuty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru