U řidiče v autě objevili celníci deset tisíc kusů cigaret bez nálepek, hrozí mu za to vězení
ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží.

Ten měl v první polovině ledna letošního roku v Karlových Varech řídit osobní automobil značky Volkswagen. Krátce před půl třetí odpoledne byl u jedné z čerpacích stanic zastaven a kontrolován karlovarskými celníky. "Při kontrole osobního vozidla následně nalezli velkou papírovou krabici, ve které se nacházelo deset tisíc kusů cigaret. Ty byly ve spotřebitelském balení a bez tabákových nálepek, tedy bez označení pro daňové účely. Při kontrole muž nepředložil daňové doklady prokazující zdanění těchto výrobků," uvedl mluvčí policistů Jan Bílek.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 40 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na tři roky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru