V Chodově začala stavba nové nádražní budovy. Moderní hala bude v provozu na podzim roku 2023
Místo na kámen se při zahájení klepalo na kolejnici. Foto: Martin Polák
Karlovy Vary

Chodov – Novou odbavovací halu pro cestující bude mít chodovské vlakové nádraží. Její stavba začala 3. listopadu a dokončena má být na podzim příštího roku.


Investorem je Správa železnic, která za budovu zaplatí přibližně 34 milionu korun. Naopak v režii Chodova bude propojení nádraží chodníkem a úprava tamního prostranství. „Ve spolupráci se Správou železnic zároveň plánujeme dokončení podchodu do Hrnčířské ulice,“ uvedl při zahájení stavby starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že věří v bezproblémový průběh stavby.
„Aš (také tam začala stavba nové budovy, informovali jsme ZDE) a Chodov se tak zařadí po bok horního nádraží v krajské metropoli, kde již cestující využívají nejen moderní nástupiště, ale i zcela novou odbavovací halu,“ poznamenal generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Podle investora dojde díky nové výpravní budově k výraznému zvýšení bezpečnosti a úrovně kultury cestování. Tu mimo jiné zajistí bezbariérový přístup do budovy a nové WC pro imobilní osoby.
Nový přednádražní prostor má nabídnout také parkoviště pro 28 vozidel, stání pro motocykly, stojany a boxy na kola. Starou budovu čeká demolice, uvolněný prostor pak poslouží jako točna autobusům.

0711nadrazi2

 

0711nadrazi3
Studie nové nádražní budovy. Foto: SŽ

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru