Karlovarský kraj připravuje nový internetový portál. Má být moderní a přehledný
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Ve spolupráci s odbornou společností Macron Software připravuje Karlovarský kraj zcela novou podobu internetového informačního portálu. Občané regionu na portálu něm najdou nejen veškeré informace o službách krajského úřadu, dotacích a činnosti Karlovarského kraje, ale také zajímavosti z regionu.

V současnosti probíhá příprava struktury jednotlivých webů tak, aby odpovídaly potřebám uživatelů. „Dlouhodobě jsme se potýkali s tím, že internetové stránky Karlovarského kraje byly již zastaralé a nepřehledné, lidé na nich obtížně hledali potřebné informace. Naším cílem je proto informační portál zpřehlednit, nabídnout vstřícné uživatelské prostředí a lidem umožnit, aby se na webu snadno orientovali. Nyní jsme provedli revizi obsahu portálu, analýzu návštěvnosti, vyhodnotili jsme výsledky ze zveřejněného online dotazníku. V následující fázi se bude vytvářet finální informační architektura webu a během toho bude tým projektu pracovat také s dalšími výstupy uživatelského výzkumu,“ vysvětlil náměstek hejtmana Vojtěch Franta. Obsah portálu se přizpůsobí návštěvníkům podle toho, jestli jde o občany kraje, zástupce obcí, turisty, nebo podle témat zaměřených například na dotace, služby, atraktivity regionu.

Po dokončení informační architektury portálu se bude řešit grafika webu, ověření prototypu a technická analýza. „Úvodní jednání projektového týmu se uskutečnilo v srpnu letošního roku, se zadáním samotné realizace portálu počítáme v prosinci. Nové moderní stránky představíme v první polovině roku 2023,“ uzavřel Vojtěch Franta. Stávající portál je lidem k dispozici na adrese: www.kr-karlovarsky.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru