Krádeže koloběžky, platební karty nebo SPZ značek. Zloděj z Chebu bral vše, co viděl
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Chebsko - Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

"Obviněný muž měl v první polovině května letošního roku na Chebsku vniknout do jedné z prodejen s elektrickými koloběžkami. Jednu z nich měl odcizit a odtlačit jí za budovu. Později koloběžku na místě policisté vypátrali a předali zpět majiteli. O necelé dva týdny později měl na vozidle, které užíval, poškodit takzvanou botičku. S vozidlem měl následně odjet k zaparkovanému vozidlu značky Citroen, ze kterého odcizil registrační značky, které umístil na své vozidlo. O několik minut později byl zastaven a kontrolován policisty z obvodního oddělení v Mariánských Lázních," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

V dubnu letošního roku, měl se svolením přespávat u své babičky. Bez jejího souhlasu se měl zmocnit její platební karty, ke které si již dříve zjistil PIN kód. Z karty měl poté provést několik výběrů finanční hotovosti.

"V posledním případě měl na začátku června letošního roku najít peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Kartu si ponechal a provedl s ní tři bezkontaktní platby. Čtvrtá platba mu byla zamítnuta," popsal další případ mluvčí.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 50 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru